KÉVE: A keszthelyi Fidesz fejezze be az itt élők megtévesztését!

KÉVE: A keszthelyi Fidesz fejezze be az itt élők megtévesztését!

Czuth Zoltán László, a KÉVE keszthelyi képviselője felszólította a Fideszt, különösen Nagy Bálintot, hogy fejezze be a helyi polgárok további megtévesztését és megosztását!

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület sajtótájékoztatót tartott a június 25-i képviselő-testületi ülés tapasztalatairól. 

Ezen Molnár Tibor, az egyesület képviselője elmondta: A június 25-i testületi ülésen láthatóan zavarta a fideszes képviselőket, hogy kérdéseket tesznek fel, ráadásul kamerák előtt. Pedig akármennyire is nem tetszik ez Orbán zalai bábjainak sem, ez az ellenzék feladata a világ minden olyan részén, ahol a demokráciát komolyan veszik.

Molnár azt is hozzátette, örül, hogy a fideszesek végre a média nyilvánossága előtt is elismerték: a KÉVE önkormányzati képviselői, vezetői és aktivistái is megtettek minden tőlük telhetőt a veszélyhelyzetben a keszthelyi polgárokért.
Őszintén remélem, hogy a hozzászólások során emlegetett baráti jobb nem csak szónoki fogás, hanem a lassan egy éve tartó hidegháborús helyzetet egy helyi kiegyezésen alapuló, a város érdekét szolgáló együttműködés válthatja fel, azonban Nagy Bálint polgármester cinikus, kioktató szónoklatai nem hagynak sok illúziót ezzel kapcsolatban.
Dékány Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt, ha szeretne kérdéseire érdemi választ kapni, akkor nincs más lehetősége, csak interpellálni. 

Mivel több hónapon át nem volt testületi ülés, számos kérdés fogalmazódott meg. Illetve számos kérdést fogalmaztak meg felé a keszthelyi polgárok. Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen intézkedések lesznek a közeljövőben olyan fontos ügyekben, mint például a hiányzó körforgalom vagy a furcsán kivitelezett kerékpársávok a Vaszary utcában. A Fenékpuszta felújítása miatt onnan kitelepítendő, gyakorlatilag hajléktalanná váló embertársaink sorsa sem hagyhat minket hidegen.

Demokratikus jogállamban márpedig az interpelláció elfogadott eszköze az önkormányzati, parlamenti munkának.

Nem szórakozásból teszünk fel kérdéseket, hanem a városlakók érdekében. Ez is azt mutatja, hogy dolgozunk. Ha ezt a polgármesteri hivatal munkájának akadályozásaként, a testületi munka szétzilálásaként fogják fel, az nagyon rossz hozzáállás. Minket nem a hatalomvágy hajt, hanem a városért szeretnénk tevékenykedni, de ebben sokszor akadályoztatva vagyunk a polgármester és a kormánypárti többség által.

Czuth Zoltán László pedig felszólította a keszthelyi Fideszt, azon belül különösen Nagy Bálintot és a júniusi soros területi ülésen hozzá csatlakozó Csótár András képviselő urat, hogy fejezzék be a keszthelyiek további megtévesztését és megosztását!

Ebben a világjárványt követő első időszakban, amikor mindenki, az életéért, a munkájáért, a családjáért küzdött itt Keszthelyen is, akkor ez a fajta központi politikai utasításra előírt hangulatkeltés elfogadhatatlan.

Az jól látható, és számolható, hogy a humánjárvány következményeként kialakult egy gazdasági recesszió: sokaknak csökkent a havi bevétele, sokak pedig elveszítették az állásukat, vagy bizonytalanná vált a jövőjük. Ezért ebben a helyzetben nem a széthúzásra, hanem az együttműködésre van szükség!

Tehát amennyiben polgármester úr és a helyi Fidesz nem csak a központi pártpropaganda végrehajtását kívánja alkalmazni és papagájként visszamondani itt Keszthelyen, ha valóban úgy gondolja, hogy a keszthelyiekért szeretne dolgozni, akkor fejezze be az itt élők megtévesztését és további megosztását!

Mert Keszthely ennél többet érdemel!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.13

A zalaegerszegi ellenzék Orbán hazugságai ellen küzd

Folytatja a zalai ellenzék az ellenállást. Nemet mondanak Orbán hazugságaira.

  • 2020.07.07

Már megint felesleges pénzszórást tolnak a zalai fideszesek

Így a koronavírus járvány után biztos, hogy a felesleges Mindszenty múzeumra kell költeni több mint 8 milliárdot az emberek megsegítése helyett?

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.