Czuth: Ne a fideszes haveroknak játszák át a balatoni vitorláskikötőket!

Czuth: Ne a fideszes haveroknak játszák át a balatoni vitorláskikötőket!

A Balatoni Szövetség is kiállt a Bahart-vagyonelemek eladása és a kikötők bezárása ellen. Czuth Zoltán László az keszthelyiek véleményére kíváncsi.

Mint ismert, a hajózási cégben részvényes önkormányzatoknak a múlt hét elején küldték ki a Bahart újraszervezési tervét. Erről május 6-ig kell dönteniük. Bár az önkormányzatok szavazata valójában már rég nem sokat ér, hiszen az állam a tavaly minősített többségbe került a Bahartban.

Szóval már a Bahartban sincs semmilyen döntő szavuk az önkormányzatoknak. 

Pedig nagyon komoly tervek szerepelnek a Bahart átalakításában. Például olyanok mint a vitorláskikötők bérbeadása, vagy éppen két kemping, egy szálloda, négy kikötő eladása.

A Népszavának a tervek megismerése után több érintett polgármester úgy nyilatkozott, hogy az állam el akarja kótyavetyélni a Bahart-vagyon értékes elemeit, s vélhetően ugyanazon kormányközeli üzleti körök járnak jól, melyek az elmúlt években komoly érdekeltségeket szereztek meg a tó körül, mint például Tiborcz István és Mészáros Lőrinc. 

A Népszava most a Balatoni Szövetség ezzel kapcsolatos állásfoglalásáról számolt be. Ebben a tóparti önkormányzatokat tömörítő, érdekképviseleti civil szervezet elnöke, Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere úgy fogalmaz,

A Balatoni vízi közlekedés sosem volt és nem is szabad, hogy csak és kizárólag gazdasági kérdés legyen, ennél sokkal fontosabb a hosszú távú stratégiai, és közösségi érdek. (...) Balaton körüli önkormányzatok együttes érdeke, hogy a Bahart jelenlegi vagyona ne hulljon szét, ne kerüljön ki az önkormányzatok, a Balaton gazdái felügyelete alól.

Czuth Zoltán László Keszthely ellenzéki önkormányzati képviselője is megszólalt az ügyben. 

Czuth: "Ne a fideszes haveroknak játszák át a balatoni vitorláskikötőket!"

A KÉVE önkormányzati képviselője Facebook-oldalán a követőinek véleményére kíváncsi:

Önnek mi a véleménye?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Már megint felesleges pénzszórást tolnak a zalai fideszesek

Így a koronavírus járvány után biztos, hogy a felesleges Mindszenty múzeumra kell költeni több mint 8 milliárdot az emberek megsegítése helyett?

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.06.30

Vigh László átadott egy fűnyírót - ezt a fotót nem akartuk látni, de megkaptuk

Vigh László Facebook-bejegyzései nem először kavarnak nagy port. Most azonban a szokásosnál is viccesebbre sikerült.