3299 zalai fizetését szórja az MNB giccses szobrokra

3299 zalai fizetését szórja az MNB giccses szobrokra

Annyi pénzért vesz haveroktól szobrokat a Magyar Nemzeti Bank, amennyiből 3299 zalai egy havi átlagbérét ki lehetne perkálni. 

Tovább zakatol a fideszes pénzszóróvonat. Most éppen giccses szobrokra költik az adófizetők pénzét. 

667 millió forintért vásárol a Magyar Nemzeti Bank két bazinagy szobrot. Az egyiket egy irodaház előtt, a másikat az épület aulájában a mennyezet alá tervezik felfüggeszteni. A terveket elnézve mindkettő inkább erőszakot sugárzó és giccses, mint szép műalkotás lesz.

Ráadásul nem akárkit bíztak meg az elkészítéssel. Egy köztéri megrendelésekből meggazdagodott céget. De még így is öt év alatt sikerült akkora bevételre szert tennie ennek a cégnek, amekkora megbízást kapott most. 

A legundorítóbb az egészben, hogy ennek a két pénzéhes szobornak az árából 3299 zalai ember havi bérét lehetne kifizetni. 

Vagy, ha úgy nézzük, 3299 hónapig (274 évig) kéne dolgoznia egy átlagbért kereső zalainak ennyi pénzért. Ezt a Központi Statisztikai Hivatal megyékre bontott átlagbéreket listázó oldala alapján számoltuk ki. Sokan tehát még ennyit sem keresnek. 

Összehasonlításképp: Hévíz lakossága a 2015-ös adatok alapján 4634 fő. Lakosságának körülbelül háromnegyedének tehát ki lehetne fizetni ebből a pénzből egy havi átlagkeresetet. 
Egészen elképesztő, hogy, amíg a bérből és fizetésből élő emberek a járvány okozta válsággal vannak elfoglalva, addig a fideszesek szobrokat vásárolgatnak a pénzünkből. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Cseh Katalin Keszthelyen: A magyar tenger nem magántenger!

A Momentum EP-képviselője Elekes Istvánnal, a párt cserszegtomaji polgármesterével állt ki a balatoni szabadstrandokért.

  • 2020.07.31

Vigh László már megint iszonyatosan kínos

A zalai Fidesz-csicska már megint nagyon kínos módon adott át valamit. Két kereket?

  • 2020.07.30

Félmilliárd forintos kárt okozhattak a hétvégi esőzések Zalában és Somogyban

Félmilliárd forintot meghaladó kárt okozhattak a hétvégi viharok, intenzív esőzések; a biztosítók további kárbejelentésekre számítanak.